Pe scurt
Data:   22 si 23 Octombrie 2011
Locatie:   Palatul Copiilor, Bucuresti
Program:   10:00 - 21:00
Pret intrare:   10 RON / zi
  (Cosplayerii care participa la concurs platesc doar 12 RON pt. ambele zile)
   
Transport:   RATB 312, 313, 381, 76
   
Pentru alte informatii, ne puteti contacta la contact[at]nijikon.ro
Parteneri
Euro Cosplay PlayStation MaNGAshop MGT Educational Wacom Publiland Kesenai Cosplay Gen Centrul de Studii Romano-Japoneze Liceul Ion Creanga

Activitati

 

Programul celor doua zile de eveniment este afisat mai jos; este posibil sa mai apara modificari pe parcurs, modificari ce vor fi afisate pe site si la eveniment:

 

Sambata, 22 Octombrie

 

10.00: Deschiderea portilor

10.30-11.30: Screening AMV

11.30-13.30: Film

13.30-14.00: Screening AMV

14.00-15.30: Concurs Cosplay: Sectiunea costum

15.30-17.30: Film

17.30-17.45: Anuntarea si premierea castigatorilor sectiunii de costum a concursului de cosplay; anuntarea castigatorului preselectiei pentru Eurocosplay 2012

18.00-19.00: Screening Anime

19.00-20.30: Screening AMV

21.00: Inchiderea

 

 

 

Duminica, 23 octombrie

 

10.00: Deschiderea portilor

10.30-12.00: Screening anime

12.15-13.30: Concurs AMV si screening AMV-uri romanesti

13.30-14.30: Screening [email protected]

14.30-16.00: Concurs Cosplay: Sectiunea reprezentatie

16.00-17.00: Screening anime

17.00-17.15: Anuntarea si premierea castigatorilor sectiunii de reprezentatii a concursului de cosplay

17.15-19.15: Film

19.30-20.30: Screening AMV

21.00: Inchiderea


 

Pe langa acestea, va invitam sa luati parte si  la activitatile propuse de participantii nostri:


Origami:


Arta plierii hartiei exista in China inca de la descoperirea hartiei si a multiplei ei intrebuintari. Folosita la inceput pentru obiecte decorative si casnice ea este in prezent una dintre cele mai bune forme de disciplina si distractie pentru cei mici, dar si cei mari. Cei dornici sa invete cum sa plieze diferite obiecte dintr-un patrat de hartie sunt asteptati la standul Ayariku pentru un workshop ce se va desfasura de-a lungul a doua ore zilnic.


Bead Art:


Tot la Ayariku poti participa si la workshopul de bead art. Denumita si 8-bit art aceasta noua forma de creatie a fost inspirata de vechile imagini pe calculator care erau formate din pixeli foarte mari. Folosind cilindri de plastic vei afla cum sa ii asezi astfel incat sa reconstitui o imagine pixelata dar si cum sa ii fixezi impreuna. Aceasta metoda este folosita cu succes atat de adulti cat si de copiii cu varsta de peste 3 ani.


Sumo fighting:

Imediat langa workshopul de origami vei putea participa la o batalie intre doi luptatori sumo. Fie ca vrei sa iti creezi singur luptatorul sau vrei sa imprumuti unul gata facut esti binevenit sa incerci sa te lupti pentru centura 'neagra'. Luptatorii sumo vor putea fi realizati in cadrul workshopului de origami.Papercraft:

 

La standul Animezup vei putea sa iti folosesti abilitatile de kirigami- arta realizarii figurinelor din hartie folosindu-te de obiecte pentru taiat. Vei putea sa iti alegi un personaj si apoi sa inveti cum sa-l transpui dintr-un desen 2D intr-o figurina 3D.

 

Hashi skill:

La Animevents, cu ajutorul hashi-urilor (betele cu care servesc masa asiaticii), va trebui sa transporti dintr-un bol in altul mai multe boabe de orez, hrisca si boabe de soia pentru a acumula puncte. Odata acumulate punctele vei afla si ce ai castigat.

 

Smile Please!La Ayariku poti participa la un joc ce necesita talentele tale sociale. Toti cei dornici sa participe vor primi o poza pe care vor trebui s-o reconstituie. Singura conditie este ca in poza trebuie sa apara cel putin un cosplayer, dar nu uitati sa ii intrebati daca sunt de acord. Cea mai buna poza va fi premiata asa ca aveti grija sa va incarcati acumulatorii de la camera.


In cele din urma, va invitam la un eveniment special ce va avea loc in cadrul Nijikonului:


The Revenge of the Nega-Sheep
Prolog:

Universul de la inceputurile lui, duce o continua lupta pentru a pastra echilibrul dintre yin si yang. Intregi lumi se ciocnesc si se destrama pentru un singur tel, acela de a nu permite uneia dintre parti suprematia. Unde exista alb exista negru, unde exista rau exista si bine, unde exista Cartoon Network exista Disney Channel.

Lupta dintre fanii anime si dublajele de la TV nu este o exceptie de la aceasta regula. Studiourilor de dublaj nu le-a placut ca animeurile sunt difuzate liber, in limba originala. Au incercat sa caute metode pentru a opri asta. Asa ca au decurs la vechile lor ritualuri. Oaia Nijikonului - Mio, a fost dublata. Studiourile au creat-o pe Nega Sheep care a fost antrenata si pregatita in toate artele negre din studiouri. Nu are expresie in voce si traduce animeurile fara a tine cont de subtext. Planul ei e simplu: dublarea tuturor animeurilor.

Nega Sheep a facut deja primul pas ajungand in lumea noastra si planuind o invazie masiva prin toate canalele media si pe internet. Din fericire pentru noi, Nega Sheep poate fi oprita! Partea mai neplacuta este ca asta nu se poate intampla decat cu ajutorul magiei. Trebuie adunate paginile pergamentului Modulum care contine cheia pentru decodarea mesajului ascuns din ultimul quest. Pergamentul a fost impartit la persoane de incredere care se vor asigura ca cei care vor s-o opreasca pe Nega Sheep sunt pregatiti.

Dupa ce ai adunat toate paginile, iti revine sarcina sa descifrezi ultimul quest si sa afli ce tebuie sa faci pentru a castiga lupta cu Nega - Sheep si a-i opri planul malefic. 

 

Inscrieri si alte descrieri

Daca te numeri printre persoanele curajoase care vor s-o opreasca pe Nega Sheep te asteptam la standul Animevents pentru inscrieri. Poti participa singur sau cu o echipa de maxim 4 persoane pe care te poti baza.


Poti incepe cu Testul Memoriei - de la standul Chibi.ro care iti va pune la incercare memoria vizuala necesara atunci cand Nega Sheep va incerca sa foloseasca magia neagra pentru a te face confuz. Sau poti vizita Animevents care iti va testa indemanarea si viteza, ce iti vor folosi in lupta cu acolitii ei ce vor sa te impiedice sa pui mana pe intregul pergament. La Ayariku va trebui sa joci rolul Exploratorului pentru a dovedi ca ai ceea ce este nevoie in incercarea de a aduna toate paginile. Un erou trebuie sa fie si norocos iar Mangashop va vedea daca ai destul noroc sa mergi mai departe. AnimeZup are pregatit pentru tine un test in care sa iti incerci abilitatile arhitecturale pentru ca un erou nu este pe deplin erou daca nu a ajutat si la reconstruirea zonelor afectate de razbunarea oii negre. Curajul iti va fi pus la incercare in sectiunea de Gaming.

Toate aceste activitati sunt menite sa te antreneze si pregateasca pentru batalia finala. Soarta Nijikon-ului este de acum in mainile tale! Ia-ti prietenii si vino sa ne distram impreuna. Te asteptam !